
Du behöver:
- 150 g smält smör
- 3 dl socker
- 1 dl kakao
- 50 g mörk choklad
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 dl mjöl
- ströbröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
- Smält smöret och chokladen och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
- Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-20 minuter.
Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass.
TIPS! Kakan är nästan bättre när den är en dag gammal........om du klarar av att vänta till dess förstås!
lycka till önskar Carina/bakutmaningen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar