
Här kommer mitt favoritrecept på mjuk pepparkaka. Det är en klassisk kaka som jag gärna serverar med lingongrädde.
Du behöver:
- 150 g smör
- 3 ägg
- 3 1/2 dl socker
- 2 1/4 dl gräddfil
- 4 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 påse santa maria pepparkakskryddor
- Smält matfettet och låt det svalna.
- Rör ägg och socker poröst.
- Tillsätt gräddfil och matfett.
- Rör ner mjöl, bakpulver och kryddor.
- Häll smeten i en smord och bröad form ( 2 liter).
- Grädda på galler längst ner i 175-200 graders ugn i 50-60 minuter.
Fler recept hittar ni på www.bakemyday.webblogg.se
God jul och gott nytt år önskar Carina/bakutmaningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar