
Sätt ugnen på 175 grader och smöra och ströa en valfri form.
Du behöver till botten:
- 250 g rumsvarmt smör
- 2 3/4 dl socker
- 4 äggulor
- 1 krm salt
- rivet skal från 1 citron
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 äggvitor
Till glasyren behöver du:
- saft från 1 citron
- 1/2 dl vatten
- 2 dl florsocker
Gör så här:
- Rör smör och socker mjukt.
- Tillsätt sen 4 äggulor, en i taget och rör väl.
- Rör ner salt och rivet citronskal.
- Blanda sen mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
- Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem.
- Häll smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i ca 50 minuter.
- När kakan är klar sjuder du upp ingredienserna till glasyren i en kastrull och häller detta över kakan medans den är varm. Den ska fortfarande vara kvar i formen.
- Låt kakan kallna i formen innan du stjälper upp den på ett sockrat fat.
Lycka till önskar Carina/ bakutmaningen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar