Kärt barn har många namn............
En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk, även hetvägg, är en slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning med mandelmassa och grädde.
I Sverige består semlor vanligen av en söt vetebulle, oftast kryddad med kardemumma, med avskuret lock. Under det florssockerpudrade locket finns en fyllning med mandelmassa och vispad grädde. Lokala varianter förekommer, dock aldrig med bär. I Västsverige ersätter man ibland florsockret med pärlsocker och hackad mandel.
Textkälla: wikipedia
Idag dyker det upp nya fyllningar och smaker. Varianterna på semlan verkar bara bli fler och fler. Nu undrar vi hur din favorit smakar. Choklad, blåbär eller vanilj? Är det kanske den vanliga semlan som vinner i längden?
Låt dig utmanas och visa gärna ditt resultat här på bakutmaningen.
LYCKA TILL ÖNSKAR BAKUTMANINGEN..........
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar