Du behöver till 12 bakelser:
Till botten:
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 dl mjölk
Till fyllning:
- 1 dl svartvinbärsgele
- Marsankräm för kokning ( 2 dl mjölk, 2 msk pulver, 3 msk socker ). Kokas enl. förpackning.
- 2 dl vispad grädde
Till dekoration behöver du:
- vispad grädde
- flagad mandel
- mörk choklad
- ett grönt färdigkavlat marsipanlock
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten tilsammans med mjölken.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra av pappret som kakan gräddats på. Låt kakan svalna.
- Under tiden kokar du marsankrämen och låter den sen svalna, allt enligt förpackningen. När krämen kallnat blandar du i den vispade grädden.
- Tryck med ett glas ut 24 runda bottnar av kakan och 12 lika stora rundlar av marsipanen.
- Bred först ut svartvinbärsgele på 12 av bottnarna och sen breder du på marsankrämen. Lägg sen de andra 12 bottnarna som lock.
- Bred vispad grädde runt om och ovanpå varje bakelse. Dekorera med ett marsipanlock på varje och strö på mandelspån runt om kanten.
- Smält den mörka chokladen och spritsa ut den på ett bakplåtspapper. Välj vilket mönster du vill. Jag gjorde kungakronor.
- När chokladen stelnat pudrar du över lite florsocker på bakelserna och dekorerar dem med ditt chokladmotiv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar