Cheesecaken:
400 gram philadelphiaost
2/3 cup socker
2 ägg
1/3 cup creme fraiche
1/3 vispgrädde
Vanilj
Rör ihop och placera i ugnssäker form, helst löstagbara sidor, täck med bakplåtspapper då kakan skall stå i vatten i ugnen
Ställ formen i en större ugnssäker form eller på djupare plåt,
Häll på varmt vatten till det är ca 1 cm till formens kant
160 grader ca 45 min
Kakan:
175 gr i ca 25-35
2 1/2 cup mjöl
1 1/2 cup socker
3 msk cacao
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
1 1/2 cup olja
1 cup kärnmjölk men jag tog hälften mjölk hälften grädde
Röd färg helst i gelform för den e starkare i pigmentet.. Jag tog ca 1 msk
Vaniljpulver eller 2 tsk vaniljextrakt
2 tsk äppelcidervinäger
Rör ihop tort och vått för sig blanda sedan ihop
Jag delade upp på två formar
Frosting:
2 1/2 cup florsocker ( ta ev lite mer)
400gr philadelphia
1/2 cup smör
Vanilj
Allt skall va rumnstempererat
Dekorera gärna tårtan med choklad;)
Lycka till
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar