Välkommen till Bakutmaningen. En inspirationsblogg där DU som hemmabakare varannan vecka möts av en ny utmaning. Du väljer själv vilka utmaningar du vill vara med på och alla är välkomna. Vill du va med maila oss på bakutmaningen@hotmail.com , så får du en inbjudan så att du kan lägga in just ditt bidrag. Vackert, fult, lyckat eller misslyckat spelar ingen roll bara att DU är med och låter dig utmanas! Observera att detta är ingen tävling utan ett sätt att inspireras,ha kul och lära av varandra.

måndag 18 februari 2013

Utmaning vecka 8 och 9

Ja hör ni tjejer och killar nu är det min tur att utmana. Jag tänkte att ni skall få göra någon slags Cheesecake.. Välj precis din egen favorit.. Jag vet redan vilken jag själv kommer att göra, har längtat och väntat på att smaka en igen.. hoppas den smakar som på Cheesecake factory...
slurp..
Hoppas att fler vill vara med och utmanas.. Tycker just du om att baka eller kanske du har en kompis som gör det.. skicka en länk och låt er eller de utmanas.




Cheesecake, på svenska även kallad amerikansk ostkaka, är en dessert från USA som ursprungligt kommer från Italien (Cato den äldre), Frankrike (Guillaume Tirel) eller Tyskland. Kakan är baserad på grova kex som botten och färskost som fyllning och finns i många olika varianter. De vanligaste varianterna av cheesecake är en chokladvariant eller att tillsätta lime och hallon. Även jordnötssmör kan användas i bottnen.

Cheesecake kan vara bakad i ugn, eller vara färsk, vilket innebär stelnad i kylskåp med hjälp av till exempel gelatin.
Trots namnlikheten är cheesecake (vilket bokstavligen betyder "osttårta") en helt annan kaka än den i Sverige vanliga ostkakan. Att översättacheesecake till ostkaka eller osttårta är, om än språkligt helt korrekt, inte lämpligt utan närmare bestämning – till exempel "amerikansk ostkaka".

Källa: Wikipedia

Lycka till Kram Viktoria från Bakutmaningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar