Välkommen till Bakutmaningen. En inspirationsblogg där DU som hemmabakare varannan vecka möts av en ny utmaning. Du väljer själv vilka utmaningar du vill vara med på och alla är välkomna. Vill du va med maila oss på bakutmaningen@hotmail.com , så får du en inbjudan så att du kan lägga in just ditt bidrag. Vackert, fult, lyckat eller misslyckat spelar ingen roll bara att DU är med och låter dig utmanas! Observera att detta är ingen tävling utan ett sätt att inspireras,ha kul och lära av varandra.

onsdag 14 november 2012

Geisha Kladdkaka

Kladdkaka är nog ett av våra mest folkkära bakverk, och det finns så många olika varianter och smaker på den. Mitt recept hittade jag i en tidning för några år sedan,det var en tobleronekaka som jag har provat många gånger med  att variera i olika smaker, och den blir alltid bra. Så är ni ute efter en lätt, snabb och otroligt god variant ska ni absolut testa detta recept.





Du behöver:

200g smör
200g Geisha (eller annan god choklad)
1 dl socker
1 dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl

Gör så här:

*Sätt ugnen på 200 grader
* Klä botten på en springform med bakplåtspapper
* Smält smör i en stor kastrull, ta sedan av från värmen
* Blanda i chokladen, rör tills den smält
*Tillsätt socker, råsocker och ägg - vispa ordentligt
* Sikta i vaniljsocker och mjöl - blanda till en slät smet
* Häll i formen och grädda på nedersta falsen i 15-20 minuter.

Hoppas du gillar deta recept lika mycket som jag..





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar