Välkommen till Bakutmaningen. En inspirationsblogg där DU som hemmabakare varannan vecka möts av en ny utmaning. Du väljer själv vilka utmaningar du vill vara med på och alla är välkomna. Vill du va med maila oss på bakutmaningen@hotmail.com , så får du en inbjudan så att du kan lägga in just ditt bidrag. Vackert, fult, lyckat eller misslyckat spelar ingen roll bara att DU är med och låter dig utmanas! Observera att detta är ingen tävling utan ett sätt att inspireras,ha kul och lära av varandra.

onsdag 14 november 2012

Vit kladdkaka

Vit kladdkaka

Men va?! kanske ni tänker nu, vit kladdkaka? Ja ni läste rätt. Den skiljer sig lite från vanlig kladdkaka på så sätt att den inte innehåller någon choklad och den blir inte riktigt lika kladdig men ack så god ändå! (suck) Här kommer i alla fall min variant på ett recept.

2 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk citronhonung från Birgittas Matbod AB (www.birgittasmatbod.se)
100-150 g smält smör
3 digestivekex

Blanda ihop alla ingredienser utom digestivekexen, dem smular du i en smörad form med avtagbar kant. Självklart kan man lika gärna använda ströbröd men digestive är mycket godare om ni frågar mig. Grädda kakan i ugnen i ca 25 min i 175 grader.

Egentligen ska kakan innehålla 1 tsk vaniljsocker men eftersom jag inte hade detta hemma fick det bli citronhonungen i stället och mums va gott det blev! Enkelt och gott, precis som kladdkaka ska vara.


// Alexandra ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar