Välkommen till Bakutmaningen. En inspirationsblogg där DU som hemmabakare varannan vecka möts av en ny utmaning. Du väljer själv vilka utmaningar du vill vara med på och alla är välkomna. Vill du va med maila oss på bakutmaningen@hotmail.com , så får du en inbjudan så att du kan lägga in just ditt bidrag. Vackert, fult, lyckat eller misslyckat spelar ingen roll bara att DU är med och låter dig utmanas! Observera att detta är ingen tävling utan ett sätt att inspireras,ha kul och lära av varandra.

lördag 17 november 2012

Kladdkaka a´la Markus Aujalay

Här kommer ett recept som verkligen är en tröst för själen. I originalreceptet ingår inte mörk choklad, det har jag lagt till för att det ska bli ännu kladdigare.

               
Du behöver:

  • 150 g smält smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 50 g mörk choklad
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
  2. Smält smöret och chokladen och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
  3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-20 minuter. 
Jag gräddar i 12 minuter men det är ju en smaksak hur kladdig man vill att den ska vara.
Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass.
TIPS! Kakan är nästan bättre när den är en dag gammal........om du klarar av att vänta till dess förstås!
                  lycka till önskar Carina/bakutmaningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar