Till en rund kaka 8-12 bitar behöver du:
75 gram stevia strö
1 paket saffran (0,5 g)
125 gr smält smör
0,5 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 ägg
Fyllning:
150 g smör
2 tsk vaniljpulver eller hellr Dr Oetkers vaniljarom 3 krm
200 g philadelphiaost
2 msk stevia strö
Gör så här:
Sätt varmluftugnen på 180 g eller 200 g vanlig ugn. Smörj en springform.
Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter ett tag. Det ska bli luftigt och vitt, smält smöret. Blanda ner saffran i smöret
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt, häll upp i formen.
Vispa ihop ingredienserna till smörfyllningen och skeda in det i smeten, som på bilden. All fyllning kommer nog inte gå åt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över aluminium efter halva tiden.
Tyckte att denna kaka blev jätte god, nästa gång jag bakar enligt detta recept ska jagprova att utesluta fyllningen.
Hoppas det ska smaka //Rosa
Den var jättegod, jag fick ju äran att smaka;)
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera