De blir gulare i verkligheten.
Du behöver till ca 30 st:
- 1 pkt saffran
- 2 msk grädde
- 3 msk socker
- 100 g smör
- 3 dl mjöl
- 100 g mörk choklad (till garnering)
Gör så här:
- Värm grädden tillsammans med saffran, det går bra i micron i en mugg. Låt svalna helt.
- Rör socker och smör mjukt, blanda i mjöl och den avsvalnade grädden.
- Arbeta samman till en deg och forma till två längder direkt på bakplåtspapperet.
- Tryck ut längderna med hjälp av fingrarna och gör en skåra i mitten där den smälta chokladen ska vara.
- Grädda i 175 grader i 15 minuter.
- Smält chokladen och ringla den över längderna när de fortfarande är varma. Låt svalna och skär längderna på snedden.
TÄNK PÅ : dela längderna innan chokladen stelnat. Det kan vara lite kladdigt men det blir ganska läckert när chokladen rinner ner lite på sidan.
TIPS: Jag strör på lite strössel innan chokladen stelnat, det blir en kul effekt. Förvara kakorna på ett fat i kylen tills chokladen stelnat. Det går utmärkt att frysa dem.
Lycka till önskar Carina/Bakutmaningen.
( fler bilder finns på bakemyday.webblogg.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar