Välkommen till Bakutmaningen. En inspirationsblogg där DU som hemmabakare varannan vecka möts av en ny utmaning. Du väljer själv vilka utmaningar du vill vara med på och alla är välkomna. Vill du va med maila oss på bakutmaningen@hotmail.com , så får du en inbjudan så att du kan lägga in just ditt bidrag. Vackert, fult, lyckat eller misslyckat spelar ingen roll bara att DU är med och låter dig utmanas! Observera att detta är ingen tävling utan ett sätt att inspireras,ha kul och lära av varandra.

måndag 19 november 2012

Saffransnittar

Gillar man saffran och älskar choklad så måste man bara kombinera detta tycker jag. Här kommer ett recept på en kaka som är lätt att baka. Ett måste till adventsfikat!!!

                                                 De blir gulare i verkligheten.

Du behöver till ca 30 st:

  • 1 pkt saffran
  • 2 msk grädde
  • 3 msk socker
  • 100 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 100 g mörk choklad (till garnering)

Gör så här:

  1. Värm grädden tillsammans med saffran, det går bra i micron i en mugg. Låt svalna helt.
  2. Rör socker och smör mjukt, blanda i mjöl och den avsvalnade grädden.
  3. Arbeta samman till en deg och forma till två längder direkt på bakplåtspapperet.
  4. Tryck ut längderna med hjälp av fingrarna och gör en skåra i mitten där den smälta chokladen ska vara.
  5. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
  6. Smält chokladen  och ringla den över längderna när de fortfarande är varma. Låt svalna och skär längderna på snedden.

TÄNK PÅ : dela längderna innan chokladen stelnat. Det kan vara lite kladdigt men det blir ganska läckert när chokladen rinner ner lite på sidan.

TIPS: Jag strör på lite strössel innan chokladen stelnat, det blir en kul effekt. Förvara kakorna på ett fat i kylen tills chokladen stelnat. Det går utmärkt att frysa dem.

                                     Lycka till önskar Carina/Bakutmaningen.
                                ( fler bilder finns på bakemyday.webblogg.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar