Gjorde en variant som en slags brytbulla.
Min dotter gjorde en plåt, några blev runda, andra platta, några stora och andra små.
Sen tog vi några plåtar med traditionella lussekatter fast utan russin detta året...
Recept på dessa supergoda och "saftiga" bullar kommer här
100 gr smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1/2 tsk salt
1-1 1/2 dl socker
1 liten burk kesella
1 ägg
2 pkt saffran
Mjöl tills att degen blir fast men ändå rätt lös :-)
1. Smält smör, häll i mjölken och saffran låt bli fingervarmt.
2. Smula i jästen i bunken och häll i lite av degvätskan, rör om till jästen löst upp sig och tillsätt resten av vätskan
3. I med kessellan, salt, socker och ägget.
4. Häll i mjöl till du känner att det blivit en rätt lös deg.
Låt jäsa ca 30 min
Mjöla bakbordet och knåda i mer mjöl, bara så mycket så degen håller ihop och känns smidig, inte för hård och kompakt.
Baka ut bullarna i precis vilka former du e sugen på. Lägg i russin eller pensla med ägg och strö på lite pärlsocker när bullarna är färdigjästa.
Gräddas i ca 250grader till gyllene eller i varmluft i ca 200 gr ca 5-8 min beroende på ugn, jag gillar ju ljusa bullar så jag kör dem inte så länge.
Ha en härlig fortsättning på julbakandet
Kram
Viktoria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar