Välkommen till Bakutmaningen. En inspirationsblogg där DU som hemmabakare varannan vecka möts av en ny utmaning. Du väljer själv vilka utmaningar du vill vara med på och alla är välkomna. Vill du va med maila oss på bakutmaningen@hotmail.com , så får du en inbjudan så att du kan lägga in just ditt bidrag. Vackert, fult, lyckat eller misslyckat spelar ingen roll bara att DU är med och låter dig utmanas! Observera att detta är ingen tävling utan ett sätt att inspireras,ha kul och lära av varandra.

måndag 12 november 2012

Utmaning v. 46

Efersom v.45 präglades av några verkligt "goda" temadagar dvs både kladdkakans dag den 7 nov och chokladens dag de 11 nov så vore det ett stort misstag att inte ha KLADDKAKAN som utmaning denna vecka. Vi tror att det finns lika många olika recept som hemmabagare.

                           

Lite om kladdkakan:

Kladdkaka är en kompakt mjuk kaka med chokladsmak och kladdig konsistens. Kladdkakan är nära besläktad med brownien. Vispad grädde utgör ett vanligt tillbehör, liksom vaniljglass.
Det förekommer många olika recept på kladdkaka men den viktigaste skillnaden mellan kladdkaka och andra sockerkakor är att bakpulver inte används. Därav kladdigheten som beror på frånvaro av luftbubblor i smeten. Kladdkaka kan även göras på blockchoklad, och får då en mer vitaktig färg.
Textkälla: wikipedia

Låt dig inspireras, utmanas och njut !!! 
Vi ser fram emot ditt bidrag/ BAKUTMANINGEN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar