Välkommen till Bakutmaningen. En inspirationsblogg där DU som hemmabakare varannan vecka möts av en ny utmaning. Du väljer själv vilka utmaningar du vill vara med på och alla är välkomna. Vill du va med maila oss på bakutmaningen@hotmail.com , så får du en inbjudan så att du kan lägga in just ditt bidrag. Vackert, fult, lyckat eller misslyckat spelar ingen roll bara att DU är med och låter dig utmanas! Observera att detta är ingen tävling utan ett sätt att inspireras,ha kul och lära av varandra.

måndag 26 november 2012

Utmaning Vecka 48

Sockerkaka
Räck upp handen alla som fick baka en sockerkaka första gången ni fick baka hemma..(ni ser det inte men jag räcker upp handen) ja förutom chokladbollar.. men liksom baka nått som skulle in i ugnen..
Sockerkaka kan bakas på såå många sätt och alla har nog sitt favvorecept där hemma.. Man kan fylla den med nått, lägga något på, lägga i saker (ja typ russin, choklad osv...). Variationen är enorm.

bild lånad från Wikipedia
En sockerkaka är en sorts mjuk och söt kaka. Sockerkaka bakas alltid i medelvarm ugn i en kakform, som kan vara avlång eller rund. Formen smöras och bröas (med exempelvis ströbröd) noggrant före baket. Ingredienser som traditionellt ingår i sockerkakssmeten är vetemjöl eller potatismjöl, socker, bakpulver, fett och ägg. Som smaksättare används till exempel kardemumma, vaniljsocker eller citronsaft. Personer som inte äter ägg kan byta ut dessa mot annat bindemedel, till exempel sojamjöl, mandel eller extra bakpulver.
Sockerkaka används ofta som tårtbotten och även som botten för vissa bakelser, men bakas då utan tillsatt fett. En vanlig variant av sockerkaka som delvis smaksätts med kakao är tigerkaka. En annan variant är mjuk pepparkaka, som smaksätts med nejlika, kanel och ingefära. Källa: Wikipedia


Låt dig inspireras, utmanas och njut !!!
Hälsningar Bakutmaningen/Viktoria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar