Välkommen till Bakutmaningen. En inspirationsblogg där DU som hemmabakare varannan vecka möts av en ny utmaning. Du väljer själv vilka utmaningar du vill vara med på och alla är välkomna. Vill du va med maila oss på bakutmaningen@hotmail.com , så får du en inbjudan så att du kan lägga in just ditt bidrag. Vackert, fult, lyckat eller misslyckat spelar ingen roll bara att DU är med och låter dig utmanas! Observera att detta är ingen tävling utan ett sätt att inspireras,ha kul och lära av varandra.

måndag 10 december 2012

Utmaning v.50

När det närmar sig jul blir man ju så sugen på pepparkakor. Därför blir denna veckas utmaning att baka din mjuka favoritkaka med pepparkakssmak. Har du ingen favorit så leta upp ett recept, baka och delge oss andra.

                                       


Mjuk pepparkaka är en form av sockerkaka med pepparkakssmak.
Ingredienser som traditionellt ingår i smeten är vetemjöl, socker, fett, ägg och lingonsylt. Hävmedel är bikarbonat och namnet kommer av att kakan smaksätts med till exempel nejlika, kanel och ingefära som används till pepparkakor.
Text och bildkälla:Wikipedia

Använd en färdig påse med pepparkakskryddor om du vill, gör vilken form du vill på kakan,använd lingonsylt om du vill. Bara fantasin sätter dina gränser.....

Låt dig utmanas, inspireras och njut. 
MVH Bakutmaningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar