•
5 dl vetemjöl
special
• 5 dl strösocker
• 2 tsk. bakpulver
• 1 tsk. salt
• 3 stora ägg, rumstempererade
• 2,5 dl gräddmjölk
• 60 gram osaltat smör, mjukt
• 60 gram vegetabiliskt matfett
• 2 tsk. fint riven citronskal
• 0,6 dl färskpressad citronsaft
• 0.6 dl citron-lime soda
• 1 tsk. Vaniljextrakt/ vaniljsocker
Gör så här:
Värm ugnen till 175 °.
I en stor skål- vispa ihop mjöl, socker, bakpulver och salt.
Tillsätt ägg, gräddmjölk, smör, citronskal och citronsaft till mjölblandningen.
• 5 dl strösocker
• 2 tsk. bakpulver
• 1 tsk. salt
• 3 stora ägg, rumstempererade
• 2,5 dl gräddmjölk
• 60 gram osaltat smör, mjukt
• 60 gram vegetabiliskt matfett
• 2 tsk. fint riven citronskal
• 0,6 dl färskpressad citronsaft
• 0.6 dl citron-lime soda
• 1 tsk. Vaniljextrakt/ vaniljsocker
Gör så här:
Värm ugnen till 175 °.
I en stor skål- vispa ihop mjöl, socker, bakpulver och salt.
Tillsätt ägg, gräddmjölk, smör, citronskal och citronsaft till mjölblandningen.
Använda en elvisp på medelhög-låg hastighet, vispa i 1 minut, tills allt blandats. Skrapa sidorna och
botten av skålen med en
slickepott. Slå på hög hastighet och vispa under 2 minuter.
Tillsätt citron-lime soda och vanilj, vispa på låg hastighet i 15 till 30 sekunder, tills
det blandats.
Dela smeten på två och lägg i 2 smorda springformar.
Grädda i förvärmd ugn i 25 till 30 minuter, eller tills en tandpetare kan införas i mitten och kommer ut med några fuktiga smulor.
Dela smeten på två och lägg i 2 smorda springformar.
Grädda i förvärmd ugn i 25 till 30 minuter, eller tills en tandpetare kan införas i mitten och kommer ut med några fuktiga smulor.
Låt svalna i formen på en tråd galler i 10 minuter innan du tar
loss kakorna.
Medan kakorna är i ugnen förbereder du glasyren:
Citron Frosting:
·
400 g rumstempererad cream cheese
·
150 g osaltat smör
·
5dl florsocker
·
1 msk citronarom
·
1 dl färskpressad citron
Vispa creme
cheese och smör tills det blir ljust och fluffigt.
Tillsätt florsocker,
vispa försiktigt tills allt blandats. Skrapa ner skålen med en spatel.
Lägg i
citronaromk och citronsaft. Vispa på hög hastighet i 1 till 2 minuter eller
tills det blir fluffigt.
Täck över och
ställ i kylen i 30 till 45 minuter tills
fostingen är fast nog för att breda ut över kakan.
Placera ena kakan med den
platta sidan uppåt, på en tårttallrik eller ett fat. Sprid 2 dl av
frostingen jämnt över kakan.
Toppa med den andra kakan, platta
sidan nedåt. Sprid den resterande frostingen över
toppen och sidorna av kakan.
Riv över
lite citronskal som dekoration. Ställ i kylskåp i 1 timme innan servering.
Lycka till// Rosa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar