Välkommen till Bakutmaningen. En inspirationsblogg där DU som hemmabakare varannan vecka möts av en ny utmaning. Du väljer själv vilka utmaningar du vill vara med på och alla är välkomna. Vill du va med maila oss på bakutmaningen@hotmail.com , så får du en inbjudan så att du kan lägga in just ditt bidrag. Vackert, fult, lyckat eller misslyckat spelar ingen roll bara att DU är med och låter dig utmanas! Observera att detta är ingen tävling utan ett sätt att inspireras,ha kul och lära av varandra.

måndag 21 januari 2013

Utmaning vecka 4 och 5

 

Efter förra utmaningen kan vi behöva utmanas i att baka något med en igridiens som för mig känns fräscht, sunt och syrligt... CITRON.
Dessa veckor ser vi fram emot många olika varierande bakverk. Ni får fria händer att baka vad ni vill, bara ni har citron i receptet =)





Citron är ett träd i familjen vinruteväxter och även namnet på själva frukten. Citronen är inte en naturlig art utan en hybrid mellan andra arter i släktet Citrus, såsom exempelvis storcitrus och suckatcitron . Frukten bergamott har samma ursprung som citronen.
Citronen bildar en taggig buske eller litet träd mellan 3 och 6 meter.  Frukten är avlång eller rundad och är gul som mogen. Fruktköttet är starkt surt.
Arten odlas framför allt för fruktsaftens skull som innehåller mycket citronsyra och detta ger den mycket sura smaken. Den används också som ympunderlag till apelsiner och grapefrukt. Både citron och lite används till dryck och i matlagning, men äts även naturell. Finrivet citronskal benämns citroncest.

Källa: Wikipedia


LYCKA TILL...// Bakutmaningen

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar