Välkommen till Bakutmaningen. En inspirationsblogg där DU som hemmabakare varannan vecka möts av en ny utmaning. Du väljer själv vilka utmaningar du vill vara med på och alla är välkomna. Vill du va med maila oss på bakutmaningen@hotmail.com , så får du en inbjudan så att du kan lägga in just ditt bidrag. Vackert, fult, lyckat eller misslyckat spelar ingen roll bara att DU är med och låter dig utmanas! Observera att detta är ingen tävling utan ett sätt att inspireras,ha kul och lära av varandra.

måndag 4 februari 2013

Bakutmaning v.6 och7

Nu är det äntligen dags att baka semlor. Fettisdagen närmar sig och vi söker din variant av detta bakverk.

                                 
                                       Kärt barn har många namn............

En semla, även kallad fastlagsbullefettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk, även hetvägg, är en slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning med mandelmassa och grädde.
I Sverige består semlor vanligen av en söt vetebulle, oftast kryddad med kardemumma, med avskuret lock. Under det florssockerpudrade locket finns en fyllning med mandelmassa och vispad grädde. Lokala varianter förekommer, dock aldrig med bär. I Västsverige ersätter man ibland florsockret med pärlsocker och hackad mandel.
Textkälla: wikipedia

Idag dyker det upp nya fyllningar och smaker. Varianterna på semlan verkar bara bli fler och fler. Nu undrar vi hur din favorit smakar. Choklad, blåbär eller vanilj? Är det kanske den vanliga semlan som vinner i längden?
Låt dig utmanas och visa gärna ditt resultat här på bakutmaningen.

LYCKA TILL  ÖNSKAR BAKUTMANINGEN..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar