Välkommen till Bakutmaningen. En inspirationsblogg där DU som hemmabakare varannan vecka möts av en ny utmaning. Du väljer själv vilka utmaningar du vill vara med på och alla är välkomna. Vill du va med maila oss på bakutmaningen@hotmail.com , så får du en inbjudan så att du kan lägga in just ditt bidrag. Vackert, fult, lyckat eller misslyckat spelar ingen roll bara att DU är med och låter dig utmanas! Observera att detta är ingen tävling utan ett sätt att inspireras,ha kul och lära av varandra.

tisdag 12 februari 2013

Semlorna




Varje år bakar jag semlor efter samma recept som min mamma alltid gjort.
Receptet kommer från 7 sorters kakor och är toppen.

250 grader 8-10 min
Semlor 15-18

100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl strösocker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
11-12 dl vetemjöl

Pensling:
1 ägg

Fyllning:
Inkråm ( brödet som blir när du gör gropen för att fylla med mandelmassan)
Lite grädde
Mandelmassa

Blanda och mixa detta till du får en god mandelmassa

Fyll med mandelmassan och rikligt med grädde, pudra över med florsocker


/ god tur kram Viktoria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar